Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Δύσκολο να πρέπει κάποιος να μιλήσει για τον εαυτό του...Αφήνω τους άλλους να το κάνουν ....Θα εναποθέτω εδώ τα ταξίδια της δικής μου ψυχής! Ελπίζω να βρεθούν συνταξιδιώτες....

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Διάβασα κάπου το εξής:" Υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή μας, που είναι δίπλα σου και μόλις αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα εξαφανίζονται, και υπάρχουν και άνθρωποι, που βρίσκονται δίπλα σου όταν έχεις κάποιο πρόβλημα και παραμένουν δίπλα σου μια ζωή".Πόση αλήθεια κρύβουν αυτά τα λόγια..Ο πιο αχάριστος ζωντανός οργανισμός είναι ο άνθρωπος...Πόσες φορές δεν μας αφήνουν μόνους άτομα που πιστεύουμε, που έχουμε επιλέξει να βρίσκονται στη ζωή μας, αλλά και άτομα που δεν είναι επιλογή μας, απλά είναι οι συγγενείς μας...Ο άνθρωπος στη χαρά του, δεν συνειδητοποιεί αν είναι μόνος ή όχι.Είναι χαρούμενος κι αυτό τον γεμίζει..Όταν όμως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και βρεθεί μόνος, τότε πραγματικά είναι επώδυνο..Μέσα στη θλίψη του κάθεται και αναλογίζεται το γιατί..Που είναι το λάθος..που έχει κάνει λάθος...Εύκολο να δεχτούμε ότι έτσι είναι η ανθρώπινη φύση...αλλά...υπάρχει ένα μεγάλο αλλά...υπάρχουν άνθρωποι με α κεφαλαίο που πάντα τρέχουν και συμπαραστέκοντια χωρίς να παραπονεθούν, χωρίς να αγκομαχούν..πως τα καταφέρνουν όλοι αυτοί και κρατάνε τις ψυχικές τους ισορροπίες? Πόση δύναμη έχει τελικά ένας τέτοιος άνθρωπος μέσα του? Θα ήθελα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να ανήκα σε αυτή την κατηγορία, αλλά δεν το κρύβω ότι έχω κι εγώ τις δικές μου στιγμές απάθειας και επιλεκτικότητας....Με τα δικά μου κριτήρια( που ενδεχομένως να είναι και λάθος) επιλέγω που θα συμπαρασταθώ, πως και μέχρι πόσο...

4 σχόλια:

  1. Ο προβληματισμός γύρω από τή ζωή καί τή ζωή μας αποτελεί τή βάση τής εξέλιξης καί προόδου τών ανθρώπων.
    Η αυτοπαρατηρηση, ή αυτογνωσία καί ή αντικειμενική αυτοκριτική, χαρακτηρίζουν τούς ανθρώπους εργαλεία γιά αυτή τήν πρόοδο.
    Είμαι βέβαιος οτι ανήκεις σ' αυτή τή κατηγορία τών ανθρώπων καί χαίρομαι πού σέ συνάντησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ο άνθρωπος διαφέρει από τα άλλα ζώα, σε όλα αυτά που αναφέρατε στο σχόλιό σας..Κι εγώ θέλω να θεωρούμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ...Σας ευχαριστώ πλύ και καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μά μέσα από τά δεκάδες μπλοκ πού κατά καιρούς έχω επισκευθεί, στο δικό σας έχω την αίσθηση ότι συνάντησα έναν άνθρωπο απαλλαγμένο από τά «δήθεν» και κυρίως με αυτοκριτική διάθεση, στοιχείο πού εκτιμώ βαθύτατα και βεβαίως σπανίως συναντόμενο. Υποψιάστηκα λοιπόν άνθρωπο με κεφαλαία και αυτός είναι ό λόγος για τον οποίο πήρα το θάρρος και σχολίασα.
    Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλοίμονο αν δεν ανταποκρίνομαι σε άτομα που έχουν προσέξει τα δικά μου " ταξίδια" ...Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, προκειμένου να τους πω με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή