Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Δύσκολο να πρέπει κάποιος να μιλήσει για τον εαυτό του...Αφήνω τους άλλους να το κάνουν ....Θα εναποθέτω εδώ τα ταξίδια της δικής μου ψυχής! Ελπίζω να βρεθούν συνταξιδιώτες....

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Πόσο συχνά αναφερόμαστε σε κάποιον άνθρωπο και λέμε: " Αυτόν τον ξέρω"....Τι ξέρουμε όμως στην πραγματικότητα; Τη μορφή του , σίγουρα ναι.....Τις εκφράσεις του προσώπου και του σώματος, σίγουρα ναι....Το γούστο του στο ντύσιμο, το χτένισμα, σίγουρα ναι...τον τρόπο που πίνει τον καφέ του, πως τον προτιμά, σίγουρα ναι....Με το μέσα του όμως τι γίνεται; Πόσο μπορούμε να ξέρουμε τον άνθρωπο που βρίσκεται απένταντι μας, δίπλα μας; τι ξέρουμε για τους φόβους του, τις ελπίδες του....τον τρόπο που αγαπά και ζητάει να αγαπηθεί..Τα όνειρα και τις προσδοκίες του...Τον πόνο του και το παράπονό του; Εκεί είναι το μεγάλο ερώτημα...κοιτάζω κάποιον που βρίσκεται δίπλα μου, κοντά μου...κοιτάζω έντονα μέσα στο βλέμμα του...Στην πόρτα της ψυχής του όπως χαρακτηριστικά πιστεύω εγώ...Εκεί αν δώσω κάποια παραπάνω προσοχή, " διαβάζω" πολλά....Το βλέμμα μας πάντα αντικατοπτρίζει την ψυχή μας...Όσο και αν θέλουμε να κρυφτούμε, αυτό δεν μπορεί.....μακάρι όλοι οι άνθρωποι να μπορούσαν να διάβαζαν το βλέμμα του συνανθρώπου μας.....Όλα θα ήταν διαφορετικά...Ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από μια παρέα να περάσει λίγες ώρες χαζολογώντας...Έχει ανάγκη ένα ψυχικοσυναισθηματικό δέσιμο, μοναδικό και έντονο που να τον κάνει να νιώθει πολύ απλά...ΑΝΘΡΩΠΟ....

4 σχόλια:

 1. Αυτό το ξεχωριστό δέσιμο... Αυτό αναζητούμε όλοι.... Κάποιον να μας χαρίσει ένα κομμάτι απο τον ήλιο...
  Πολύ όμορφη ανάρτηση! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι , αν δεν έχεις δει ακόμα το δικό σου κομμάτι από τον ήλιο, να το δείς σύντομα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλη Δέσποινα
  Δεν σού κρύβω ότι ενθουσιάστηκα όταν διάβασα σήμερα στο μπλόκ σου τις δικές μου σκέψεις, απόψεις και θέσεις επάνω στο συγκεκριμένο θέμα !
  Πάνε αρκετά χρόνια τώρα πού έχω καθιερώσει τη φράση «Δείχνει καλός/η» για κάθε, διά ζώσης πάντα, νέα γνωριμία πού κάνω. Ολοι όσοι όμως συμφωνούν μαζί μου δεν το εφαρμόζουν στις δικές τους επιλογές. Ο φόβος της μοναξιάς βλέπεις…και εδώ είναι πού εμφανίζεται ακόμα ένα μεγάλο θέμα προς ανάπυξη.
  Το σημερινό μου «Ευχαριστώ» είναι ακόμα πιο δυνατό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα! Συμφωνώ απόλυτα με όσα αναφέρεται...Αλλά ειλικρινά, προτιμώ χίλιες φορές να είμαι μόνη μου, από το να περιτριγυρίζομαι από ψευτιά και υποκρισία!Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου άλλη μια φορά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή